Planlæg en hyggelig eftermiddag i Silkeborg

Skal du tilbringe dagen i Danmarks smukke by Silkeborg? Silkeborg er en hyggelig by i Midtjylland omringet af det midtjyske Søhøjland med grønne bakker, kilder og bække. Silkeborg har meget at byde på, både når det kommer til kunst, kultur og natur. 

Vi har her samlet en kort artikel, så du kan planlægge den mest idylliske eftermiddag i Silkeborg.

Nyd udsigten fra Himmelbjerget

En af de største seværdigheder i Silkeborg omegn er Danmarks højeste punkt Himmelbjerget. Med dens 125 meter er Himmelbjerget en betagende forhøjning, som viser levn fra istiden. Selvom bakken ikke er utrolig høj sammenlignet med bjerglandskaber i resten af Skandinavien, så er det en stor oplevelse at bestige og stå på Danmarks højeste punkt. 

Oplev kunst og kultur

Silkeborg byder på masser af kunst og kultur i dens mange spændende museer. Der er både naturhistorie at finde på Museum Silkeborg, eller kunstskønne værker på Kunstcenteret Silkeborg Bad. 

Der er også en betagende skulpturpark udenfor, som du kan tage på vandretur igennem fuldkommen gratis. 

Nyd en middag på en af Silkeborgs spisesteder

Du bliver ikke snydt for de gastronomiske oplevelser, når du besøger Silkeborg. Book et bord på en af de mange spændende spisesteder Silkeborg. Du finder både nynordiske delikatesser, sydeuropæisk seafood eller god gammeldags dansk mad på en af de mange hyggelige restauranter og caféer.

Afslut dagen med en kold forfriskning

Nede ved vandet ligger den idylliske Slusekiosk, hvor du kan købe en kold is eller en varm kop kaffe og nyde i de smukke omgivelser. Hvis du besøger Silkeborg på en varm sommerdag, er det et fantastisk sted at sidde og nyde solen ved vandet. Fra kiosken kan du tage på en rolig vandretur i de naturskønne omgivelser og nyde den perfekte afslutning på en begivenhedsrig dag i Silkeborg.